Mire és hogyan használható a Gengigel termékcsalád?

A Gengigel a szájüreget érintő betegségek orvossága, mely széles körben alkalmazható. Vény nélkül kapható készítmény, mely egyszerű, ám hatékony összetevői miatt más gyógyászati termékekkel együtt is felhasználható.

A készítmények már 25 éve elérhetőek a patikák és speciális szaküzletek polcain, és számtalan fogorvos, gyógyszerész és dentálhigiénikus szakember esküszik rá.

Ebben a cikkben szó lesz arról, hogy a Gengigel mit tartalmaz és milyen szájüregi problémáknál vethető be; hogyan kell alkalmazni; hány éves kortól ajánlott a használata; milyen kiszerelései léteznek; és mennyibe kerül.

Milyen problémákra alkalmazható a Gengigel?

A Gengigel gél betegtájékoztatója alapján a termék elsődlegesen az olyan akut szájproblémákra alkalmazható, mint az afta, a szájfekély, a fogínygyulladás (gingivitis) és a fogágybetegségek (parodontitis). A fogszabályzó és a fogpótlás következtében fellépő sebek esetén szintén bevethető, illetve fogzás esetén is célszerű a használata. A készítmény további típusai szintén bármilyen, a szájüreget érintő orvosi beavatkozás után javallottak jótékony hatásaik miatt.

Milyen összetevőkből áll a Gengigel termékcsalád?

A Gengigel termékei nagyobb koncentrátumú (0,2%) hialuronsavat tartalmaznak, melyet a gyógyászat számos területén alkalmaznak, mivel segít csökkenteni a fájdalomérzetet és visszahúzza a gyulladást, valamint nedvesen tartja a nyálkahártyát. A Gengigel ezen jótékony hatásait fejti ki a szájüregi panaszok esetén is.

Az egyéb hatóanyagok között a xilit is feltüntetett: olyan lúgosító édesítőszerről van szó, amit a szájban lévő baktériumok nem tudnak lebontani, ezért képtelenek lesznek továbbszaporodni, és mérséklődik a bakteriális fertőződés kialakulása.

További hozzávalói olyan formulázott adalékok, melyek a hialuronsav és a xilit jótékony hatásait segítik hosszan fenntartani.

A Gengigel készítmények nem tartalmaznak laktózt, glutént, alkoholt, sem cukrot, továbbá vegán termékként különböző életmódokba is bátran beilleszthetőek a szájápolási rutin részeként.

Milyen kiszerelésekben kapható a Gengigel?

A Gengigel az alábbi változatokban vásárolható meg:

  • Gengigel gél - a szájban könnyen elérhető, akut problémákra nyújt megoldást.
  • Gengigel First Aid oldat - foghúzás után, gyökérkezelés és implantátum beültetése után hoz gyors enyhülést.
  • Gengigel Spray - segít pontosan szétteríteni a terméket a nehezen elérhető helyeken.
  • Gengigel szájöblögető oldat - kitűnően használható a szájfalat és a nyelvet is érintő fertőtlenítéshez.
  • Gengigel “Az első fogaktól” - kisbabáknak készített termék a fogzási időszak enyhítésére.
  • Gengigel Prof: kifejezetten fogászati szakembereknek gyártott orvostechnikai eszköz, szájüregi beavatkozások után.

A kiszerelést érdemes aszerint választani, hogy egy orvosi konzultáció keretében mit javasol a szakember. Ez az alapján dől el, hogy mennyire könnyen vagy nehezen érhető el a sérült felület, és aszerint, hogy ön vagy családtagja milyen akut problémával küzd.

Hogyan kell alkalmazni a Gengigel termékeket?

A Gengigel gél használata igazán egyszerű:

  • Tisztítsuk meg a fogakat (kisbaba esetén az ínyt) alaposan, megfelelő fogkefe és fogkrém használatával.
  • Vigye fel és masszírozza be a terméket a szájon belüli panaszos területre (fogíny, szájfal). Ehhez használja az alaposan megtisztított ujját vagy egy fültisztító pálcikát.
  • Naponta legalább három, legfeljebb öt alkalommal kezelje az érintett területet.
  • A készítményt érdemes legalább három héten keresztül folyamatosan alkalmazni, vagy ameddig minden panasz meg nem szűnik.

A Spray változat és a Gengigel “Az első fogaktól” termék ugyanúgy használható, mint a hagyományos gél verzió. Ezzel szemben a Gengigel oldatot naponta legalább kétszer érdemes használni - töltse ki pohárba, majd öblögessen vele egy-két percig. A Gengigel First Aid szintén oldat állagú, amit naponta legfeljebb négyszer ajánlott alkalmazni. Ezeket nem szükséges hígítani.

A Gengigel ára

A Gengigel ára patikánként eltérő lehet, díjszabása jellemzően 3.500-7.000 forint körüli. A kiszerelése sokáig elég, valamint a szavatossági ideje 3 év, így ár-érték arány tekintetében bőven megtérül. Emellett egészségpénztári kártyával is megvásárolható.

Hány éves kortól és kiknek ajánlott a Gengigel alkalmazása?

A szájüregben fellépő fájdalmak már kisbaba korban megjelennek a fogzás miatt - ezért a legkisebbeknek a Gengigel Baby kiszerelést ajánljuk. Ez a készítmény segít a fájdalom enyhítésében, valamint növeli az íny rugalmasságát és a sérült területek regenerálódását. Íze kellemes és lenyelés esetén is ártalmatlan, valamint nem lép kölcsönhatásba egyéb orvosságokkal - utóbbi tulajdonsága miatt a kismamák számára is egyszerűen alkalmazható.

A kisgyermekeknek, kamaszoknak és a felnőtteknek a sérülés helye és annak kiterjedtsége szerint érdemes kiválasztani a kezelésnek megfelelő terméktípust. Ebben szakorvos tud tanácsot adni, hiszen orvostechnikai eszköz lévén a Gengigel akkor fejti ki igazán hatását, ha az orvosi instrukciókat követve alkalmazzák.

Bizonytalan abban, hogy pontosan milyen fogászati problémája van, vagy hogyan tudná a lehető legnagyobb mértékben kihasználni a Gengigel nyújtotta előnyöket? Egy teljeskörű fogászati állapotfelmérés keretében az ön számára leghatékonyabb kezelést fogja megkapni, ezáltal minél előbb megszüntethető a fájdalmas panasza.

Jelentkezzen be konzultációra a megadott elérhetőségen - minden hétköznap reggel 8.00 és este 20.00 óra között online vagy telefonon.

Implantátumra vagy fogsorra van szüksége?


Tudjon meg többet a fogbeültetésről ebből a cikkünkből vagy tegye fel kérdéseit kötelezettségek nélkül a lenti gombra kattintva.