Nyitvatartási idő Hétfő-péntek: 09:00 – 20:00 Szombaton 9:00 – 18:00
Hívjon minket 06 1 240 6190
Írjon nekünk info@optimadent.hu

Fogszabályozás – Felejtse el a rendezetlen fogsor hátulütőit!

A rendezetlen fogsor nem pusztán esztétikai hátrányokkal jár, hanem a megfelelő szájhigiénia fenntartására is hatással van. A szabályosan álló fogak előnyeiről felnőttként sem kell lemondania, hiszen a felnőtt fogszabályozás segítségével másfél-két év alatt elérhető a kívánt végeredmény. Az esztétikus, rendezettség szempontjából is tökéletes fogsor hozzájárul a magabiztosság megteremtéséhez, ráadásul számos rossz fog okozta betegségek is megelőzhetők ilyen módon.

láthatatlan fogszabályzó

Miért fontos a fogszabályozás elvégzése?

A rendezetlen fogakra sokan csak esztétikai problémaként gondolnak, pedig a dolog egészségügyi hátrányai mellett sem mehetünk el. A szabálytalanul álló fogak egyértelműen rányomják bélyegüket a fogsor megjelenésére, de beszédzavart is okozhatnak. Az egymásra dőlő fogak megnehezíthetik a szájápolást, ez pedig fogszuvasodáshoz, vagy akár komolyabb fogászati betegségekhez is vezethet. Ha nem ideális irányból éri a fogakat a rágóerő, akkor szintén számolni kell az előzőekkel, sőt, akár állkapocs-ízületi problémák is előfordulhatnak az érintetteknél. A torlódott fogakon megjelenő lerakódások fogszuvasodáshoz, fogágy-betegséghez vezethetnek.

Miért várná meg, míg ezek a gondok jelentkeznek? Vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel!

Felnőtt fogszabályozás Budapest nívós klinikáján

A felnőtt fogszabályozás lehetőségének köszönhetően nem kell beletörődnie abba, hogy a tükörben nem azt a mosolyt látja, amit mindig is szeretett volna. Budapesti klinikánkon a felnőttek is megtalálhatják azt a típusú fogszabályozási módszert, amellyel a szabálytalanságok helyreállíthatóak. A szakember által végzett fogszabályozás az egyetlen módja annak, hogy a torlódások, a fogak közötti hézagok megszüntethetőek legyenek, és búcsút mondhasson a megdőlt fogak kellemetlenségeinek. A felnőttkori fogszabályozás esetén a fogak állapotától függően másfél-két éves időtartammal mindenképpen érdemes számolni. A rendszeres időközönként megejtett fogorvos látogatás nélkülözhetetlen, tehát nem mindegy, hogy mennyire megbízható, profi szakember mellett dönt.

Klinikánkon emberközpontú hozzáállással várják fogorvosaink fogszabályozás témában is.

Gyermek fogszabályozás Budapest népszerű szakembereivel

A gyermek fogszabályozás a legkönnyebben tudja korrigálni az esetleges hibákat, hiszen ilyenkor még a csontosodási folyamatok nem zárultak le. Gyakran jelent azonban problémát a gyermekek esetében a fogorvostól való félelem. Ez leginkább egy korábbi rossz tapasztalaton alapul, ezért korántsem mindegy, hogy milyen szakemberre esik a választás. 6 éves kor alatt rendszerint megelőző fogszabályozásról beszélhetünk, majd elsősorban a kivehető készülékek jutnak szerephez 12 éves korig. A vegyes fogazati időszaknak számító 16 és 18 éves kor között már a fix készülékek is hangsúlyt kapnak az ideális eredmény elérését megcélozva. Fontos tudni és tudatni is a fiatalokkal, hogy a fogmosás sokszoros hatékonysággal megoldható a szabályos fogakon. Így jelentősen csökkenthető a fogászati megbetegedések kockázata, valamint az ezekre fordított kezelési költségek nagysága.

Klinikánkon a gyermek fogszabályozás is nagy szakértelemmel történik.

Esztétikai fogszabályozás: cél a láthatatlanság

Az esztétikai fogszabályozás azt jelenti, hogy a felragasztott készülék megegyezik a fog színével vagy teljesen átlátszó. Így válik a fogszabályozó készülék alig észrevehetővé. Ma már végleg elfelejtheti azokat a készülékeket, melyeket legtöbben saját gyermekkorunkból ismerünk. Akár a fog színéhez igazodó megoldás mellett is dönthet, de ha a fogszabályozási célok lehetővé teszik, akkor a fogak belső oldalára felhelyezhető készülék is remek választásnak bizonyul. Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a láthatatlan, fogszabályozók iránt is, hiszen sokaknak munkakörük, mindennapi elfoglaltságuk követeli meg, hogy láthatatlan maradjon a szájban alkalmazott eszköz. Mindemellett tény, hogy a fogszabályozó viselése manapság egyre inkább trend. Egyet jelent ugyanis azzal, hogy viselője odafigyel megjelenésére és fogsorának épségére.

legjobb fogszabályozás budapest

A hagyományos fogszabályozó készülékek nem csak fémből készülhetnek, hanem porcelánból, vagy fém és porcelán ötvözetéből. Az ívek megegyezhetnek a fogak színével, de akár zafírkristályból készült eszközök is rendelkezésre állnak már napjainkban. Ez utóbbiak teljesen átlátszóak, így az esztétikus fogszabályozás legmagasabb színvonalát jelentik.

A belső fogszabályozó annyiban különbözik a hagyományos esztétikus fogszabályozótól, hogy itt a tappancsok, az úgynevezett brekettek a fogak belső felszínére kerülnek, s ezáltal azok a külső szem számára nem láthatóak. Érdemes tudni azonban, hogy mindenki más fogászati adottságokkal rendelkezik, és ami valakinél elegendő lehet a kívánt célok eléréséhez, az másoknál csak igen lassan hozhat eredményt.

Fogorvosaink segítenek megtalálni az Ön számára minden szempontból ideális, esztétikus fogszabályozó készüléket.

 

Mitől függ a porcelán fogszabályzó ár?

A porcelán fogszabályzó árak 400-500 ezer forint környékén mozognak mindkét állcsontra számolva. Fontos tudni azonban, hogy a fix fogszabályozó készülékek között is többféle típus elérhető, az árak pedig ennek függvényében alakulnak. Természetesen érdemes számolni a konzultáció, a tervezés díjával, és ahogyan a fogsor változik, úgy időnként beállítási költségek is hozzájönnek a készülék árához. A várható kiadások ellenére is tény azonban, hogy a fogszabályozás felnőttkorban is nagyon megéri a hosszú távú előnyöket szem előtt tartva.

Hogyan zajlik a fogszabályozás menete?

A fogszabályozás menete a következőképpen történik:

  • Az első találkozás alkalmával panoráma röntgent készítünk és szakemberünk megvizsgálja fogait. Egyéni kezelési terv kerül felállításra, egyeztetve Önnel és elképzeléseivel.
  • Amennyiben foghúzásra vagy bármilyen fogászati beavatkozásra (pl. tömés, fogkő leszedés) szükség van, erre sor kerül.
  • Lenyomatvétel történik és fényképek készülnek a tervezést megcélozva.
  • Fogorvosunk felhelyezi a választott fogszabályozó készüléket. Az ideális készülék hatásmechanizmusát illetően megfelel az elérni kívánt céloknak, és passzol az anyagi lehetőségeihez. Természetesen egyéni elképzelései is szerephez jutnak az esztétikumot illetően.
  • A fogszabályozás nem ér véget a készülék felhelyezésével, ugyanis azt általában havonta „aktiválni” kell. Ilyenkor fogorvosunk megvizsgálja az elért eredményeket, majd állít a készüléken, hogy az a továbbiakban is az céloknak megfelelően lással el feladatát.
  • Szakembereink precíz tervezéssel és egyéni elképzeléseit maximálisan tiszteletben tartva állnak rendelkezésére klinikánkon.

 

Hogyan történik a szájápolás fogszabályozó viselésekor?

fogszabályzó tisztításaLegyen szó bármilyen fogszabályozó típusról, a szájhigiéniára kiemelt figyelmet érdemes fordítani. A hagyományos fogkefe mellett célszerű speciális eszközöket is beszerezni. A fogköz-tisztító fogkefe kiemelt szerepet kap, de természetesen a fogselyem és fogkefe használata is elmaradhatatlan. Bármilyen fogászati megbetegedés ronthatja a fogszabályozás sikerességét, ezért a szájhigiénia központi szerepet kell, hogy kapjon a szabályozás időszakában. Szakembereink nem csak a készülék megtervezésében, felhelyezésében és állításában nyújtanak segítséget, hanem a helyes szájhigiénia elsajátításához is hasznos tanácsokkal szolgálnak.

 

Forduljon bizalommal fogszabályozó szakembereinkhez!

 

A fogszabályozás teljes körű rálátást követel meg, hiszen egy komplex folyamattól várjuk, hogy majd évek múlva a kívánt eredménnyel záruljon. Fogorvosaink gyermek és felnőtt fogszabályozás esetén is várják jelentkezését. Tegyen segítségünkkel a rendezett és egészséges fogsor érdekében!