Láthatatlan fogszabályozás

Szépítse fogait átlátszó fogszabályzóval!

 • A láthatatlan fogszabályzó segítségével 4 hónap alatt esztétikusabb lehet fogsora
 • Az átlátszó sínek mások számára észervétlenek maradnak
 • Kivehető, egyszerű kezelés és tisztítás
láthatatlan fogszabályzó

Kiknek ajánlott láthatatlan fogszabályzó?

láthatatlan fogszabályzó

A láthatatlan fogszabályzót elsősorban esztétikai beavatkozásoknál szokták választani megoldásnak pácienseink, amikor fontos számukra, hogy a készülék a lehető legészrevétlenebb maradjon a mindennapjaik során. Láthatatlan fogszabályozásnál szóba jöhet kivehető sínes készülék, ami teljesen átlátszó, vagy rögzített fogszabályzó, melynél a beszéd és mosoly során látszó fogakra rögzített elemek fogszínűek és ezzel a készülék első részét teszi kevésbé észrevehetővé külső szemlélők számára. Rögzített készülék esetén van olyan megoldás is, hogy a készüléket a fogak nyelv felőli részére rögzítik, hogy teljesen rejtve legyen.Ezekkel a készülékekkel helyreállíthatók a harapási rendellenességek, javíthatók az esztétikai hiányosságok és segítenek kialakítani egy rendezett fogsort, amely könnyen tisztítható. A készülék láthatatlansága segít abban, hogy a páciens megőrizze önbizalmát a kezelés alatt. Legfőképp felnőtteknek szoktuk ajánlani, akik a mosolyukon szeretnének korrekciókat végrehajtani.

Miért előnyösek a fogszabályozás láthatatlan készülékei?

nyelv felőli fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás nagyon népszerű, hiszen a külső szemlélők számára láthatatlan készülékek viselése egyszerű és kényelmes, a kezelés pedig rövid idő alatt látványos eredményt nyújt. Az átlátszó sínes fogszabályzók speciális műanyagból készülnek, amely lágy erőkkel dolgozik és kíméletesen mozgatja a fogakat, ezért viselése során nem kell számítani a hagyományos fogszabályzókkal járó kellemetlenségekkel.

nyelv felőli fogszabályozás

A kezelés után milyen eredményekre számíthat

láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályzót alkalmazó kezelés után főleg esztétikai változások lesznek észrevehetőek a fogsorban, amelyek növelik a páciens önbizalmát és javítják életminőségét. A rendezett fogak a szép mosoly mellett hozzájárulnak az egészséges harapáshoz és a fogak könnyebb tisztíthatóságához.


Ma már megoldható, hogy mások tudta nélkül gondoskodjon fogai szépségéről és egészségéről. Próbálja ki ön is a legmodernebb technológiával elkészített láthatatlan fogszabályzót!

láthatatlan fogszabályozás

Jelentkezzen be fogorvosi vizsgálatra, hogy mosolya szebb legyen már fél év alatt is.

A láthatatlan fogszabályozás típusai

A láthatatlan módszerek három típusát különböztetjük meg.  A következőkben ezt a három fajtát mutatjuk be olvasóinknak.

Fogszabályozás láthatatlan sínes készülékkel

Láthatatlan sínes fogszabályozásnál gyakran nem csak egy darab eszközt alkalmaznak a kezelés során. A síneket kb. kéthetente kicserélik, hogy mindig tökéletesen illeszkedjenek a fogakhoz és effektíven működjenek, lépésről lépésre mozgassák a fogakat a megfelelő irányban.

A síneket a nap 20-22 órájában szükséges hordani, kivéve fogmosás és étkezés közben. A sínek kényelmesek, rugalmasak és átlátszók.

Ez egy kozmetikai kezelés és csak a mosoly során látható fogakra koncentrál. Ha komplexebb változtatásokra van szükség, akkor egy összetettebb kezelést szoktak ajánlani.


A láthatatlan sínes fogszabályzó előnyei:

 • Mások számára láthatatlan, ami növeli az önbizalmat.
 • Viselése kényelmes és egyszerű.
 • Rövid a kezelési idő.
 • Néhány órára kivehető a készülék, pl. egy fontos megbeszélés alatt.
 • Étkezés, fogmosás közben kivehető
 • Könnyen tisztítható
 • A készülékeket a legújabb technológiával, digitális laboratóriumunkban készítik el.
 • Speciális műanyagból készül, amely lágy erőkkel dolgozik és kíméletesen mozgatja a fogakat.
 • Nincsenek fém, ragasztott elemei, mint a hagyományos fogszabályzóknak
 • A költségek alacsonyabbak és kiszámíthatóbbak, mint a komplexebb fogszabályzó kezeléseknél.


Hogy kiderítse lehet-e láthatatlan sínes fogszabályzója először konzultálnia kell fogszabályzó szakorvosával, hogy megállapítsa végrehajthatók-e az elképzelt esztétikai változtatások ezzel a készülékkel.


Rögzített készülék (bracketek) fogszínű műanyagból

A rögzített készülékek fogakra ragasztott bracketekből (tappancsokból) állnak, amelyek készülhetnek fémből, műanyagból vagy porcelánból. Feladatuk, hogy a fogakat a kívánt helyzetbe vezessék az összekötő drótívek mentén.

Műanyag és porcelán bracketek esetén a készülék egy méterről már szinte alig látható, ami kiváló megoldás azoknak, akik szeretnék megőrizni esztétikájukat fogszabályozás közben is.


Nyelv felőli fogszabályzó

Ezek a készülék is fogakra ragasztott bracketekből és egy fém drótívből állnak, annyi különbséggel, hogy a készülék a fogak hátsó, nyelv felőli oldalára van rögzítve. A bracketek fémből vannak, de a készülék teljes mértékben láthatatlan külső szemlélők számára. Az egyetlen hátránya ennek a készülék típusnak az, hogy nehezebben tisztítható, ezért speciális fogkefét szoktak ajánlani ehhez a készülékhez.

A beavatkozás menete lépésről lépésre

A láthatatlan fogszabályzás menete az alábbi lépésekből áll:


1

Személyes konzultáció


Ha úgy döntött, hogy szeretne javítani a fogai esztétikáján, megbeszél egy időpontot a fogszabályozó szakorvossal, aki megvizsgálja és tájékoztatja a lehetséges kezelési lehetőségekről. Ezután közösen kiválasztják és megtervezik a fogszabályozás menetét.

Az első személyes konzultációra ajánlott röntgenfelvétellel jönni, hogy szakorvosunk pontos képet kapjon a fogak állapotáról.


2

Lenyomatvétel és fényképes dokumentáció


Ezután lenyomatvételt készítenek(általában digitalis szkennerek segítségével) hogy precízen megtervezhessék az ön fogazatának és igényeinek megfelelő készüléket.

3

A kezelés és a fogszabályozó készülék típusának kiválasztása


Miután a szakorvos elkészítette a személyre szabott kezelési tervét, közösen kiválasztják a fogszabályzó készülék típusát. Itt a szakorvos tájékoztatja önt, hogy lehet-e kivehető sínes fogszabályzója, illetve megfelelő-e a kitűzött célok elérésére. Amennyiben nem lehet, rögzített készülékek közül bír majd választani, melynél csökkenthetnek a készülék láthatóságán, vagy teljesen elrejtik a fogak mögé.

4

A fogszabályozó készülék felhelyezése


A kiválasztott és elkészített készüléket a szakorvos felrögzíti és elkezdődik a kezelés folyamata.

5

Rendszeres kontroll a szakorvosnál


Ezután rendszeresen, legalább havi egyszer szakorvosának meg kell vizsgálnia az elért eredményeket és az alapján behangolni a készüléket a további munkájára, vagy sínes készülék esetén két hetente kicserélni a síneket.

6

A kezelés kiértékelése és a retenciós fázis kezdete


A kezelés végén a rendelőben ellenőrzik, hogy sikerült-e elérni a kívánt eredményt és hogy van-e szükség további viselésre. Ha nincs, akkor leveszik a készüléket, ha rögzítve van, és egy retenciós készüléket adnak, amely meggátolja, hogy a fogak visszavándoroljanak a kezelés előtti pozíciójukba. Ezt a készüléket általában néhány hónapig ajánlott viselni.

Fájdalmas a kezelés?

A láthatatlan kivehető fogszabályzó kezelés nem fájdalmas. A készülékek lágy erőkkel dolgoznak, kis változtatásokat hajtanak végre, ezért nem szokott jelentkezni fájdalom a kezelés során.

Rögzített készülék esetén a felhelyezés fájdalommentes, a viselete viszont igényel némi megszokást az elején. Ilyenkor jelentkezhetnek kellemetlen, szokatlan érzések, de pácienseink néhány nap alatt megszokják.

Láthatatlan fogszabályozó árak – mennyibe kerül

A láthatatlan fogszabályozó ára kivehető sínes készülék esetén általánosságban 40.000-70.000 forint között mozognak, amit a személyes konzultáció és a havi kezelési díja egészít ki.

Amennyiben kéthetente cserélik a síneket, akkor 11-15 alkalommal kell téríteni a készülék díját.

Ragasztott, átlátszó anyagból készült készülék/nyelv felőli fogszabályzó: 150.000-250.000 Ft/állcsont + havi kezelési díj.

Gyakran Ismételt Kérdések

Rövidebb idő alatt eredményes a láthatatlan fogszabályozó használata?

Igen, a sínes aligneres készülék kifejezetten a rövid idő alatt létrehozható kis változtatásokra fókuszál. Ez a készülék nagyon népszerű azok körében, akik nem akarnak éveken át fogszabályzót hordani.Egy átlag láthatatlan sínes kezelés 6-9 hónapig tart.


Milyen esetek kezelhetőek láthatatlan sínes fogszabályzóval?

A sínes készülékek számos célra alkalmasak, mint a kisebb és közepes fogtorlódások feloldása, fogak közötti rések zárása, fogak ki és bedöntése és forgatása, a fogívek tágítása és formázása. Ezek mind kozmetikai változtatások, amelyek a szép mosolyhoz járulnak hozzá. Ha a problémák mélyebbre nyúlnak, akkor komplexebb kezelést kell választani, de ott is van lehetőség a készülék láthatóságának csökkentésére.


Milyen esetekben nem lehet láthatatlan fogszabályzóm?

A fogszabályzó kezelések előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy a fogsorban nincs rossz állapotban lévő fog vagy gyulladt fogíny. Kivehető készülék esetén a fogtömés, pótlás is jelenthet akadályt. Ezért van szükség panoráma-röntgenre és egy fogorvosi ellenőrzésre az első konzultáció előtt.

Segítségre van szüksége?

Ügyfélszolgálatunk készséggel várja hívását. Telefonáljon vagy jelentkezzen be online most!