Nyitvatartási idő Hétfő-péntek: 09:00 – 20:00 Szombaton 9:00 – 18:00
Hívjon minket 06 1 240 6190
Írjon nekünk info@optimadent.hu

Fogbeültetés – Ismerje meg a korszerű fogpótlási megoldást!

A modern, fájdalommentes fogászat és az orvostudomány elsődlegesnek tartja a saját fogak megmentését. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagy fokú romlás miatt csak a foghúzás jelenthet megoldást. Ilyenkor mihamarabb ajánlatos gondoskodni a fogbeültetésről, melyet Budapest egyik legkiválóbb fogászati rendelőjében érdemes elvégeztetni. Ennek többféle módja is ismert, melyek között a fogászati implantátum előkelő helyet foglal el. Akár egy életre esztétikus, a fogsor többi eleméhez tökéletesen passzoló fogat kaphatunk ilyen módon, ráadásul többféle fogpótlási lehetőség is szóba jöhet az implantátum jelenlétében.

fogbeültetés budapest

Miért fontos az azonnali fogbeültetés?

Az azonnali fogbeültetésre azért van szükség, mert az elvesztett fogak nem csak esztétikai hátrányt jelentenek. Ezek a foghiányok rányomhatják bélyegüket a beszédre, a rágás teljességére, sőt, az ellenoldali fogak fokozott kopásához is vezethet a hiány. Nem véletlen hívják fel a szakemberek rendszeresen arra a figyelmet, hogy a kihúzott fogakat célszerű mihamarabb pótoltatni. Ellenkező esetben az érintett területen csontvesztés tapasztalható, ami a későbbi implantációt nehezítheti meg.

Fogorvosaink változatos lehetőséggel állnak rendelkezésre az elvesztet fogak pótlásakor is.

Miért éri meg a fogászati implantátum mellett dönteni?

A fogászati implantátum 9 legnagyobb előnye:

 • A fogbeültetés fogászati implantátummal ma már rutin eljárás keretein belül végezhető, és kifogástalan végeredménnyel zárul mind esztétikailag, mind funkcionálisan.
 • A fogimplantátum természetes hatású, mely tökéletesen passzol a fogsor elemeihez.
 • Viselése kényelmes.
 • Elősegíthető más fogpótlások hatékonysága, sőt, a műfogsor is rögzíthetővé válik implantátumok segítségével.
 • Az implantátummal megtámasztott műfogsorhoz már 2-3 műgyökér beültetése is elegendő lehet. A teljes körhíd rendszerint 6 implantátumon nyugszik.
 • A műgyökér szövetbarát orvosi titánból készül, és maximális biztonsággal alkalmazható.
 • Használatával kiküszöbölhető, hogy más fogakat csiszolni kelljen például egy híd esetében.
 • Fogászati implantátum segítségével több fog is pótolható híd formájában úgy, hogy a két implantátumon nyugszik a híd.
 • Egyetlen fog pótlása is megoldható fogászati implantátum segítségével, ilyenkor szintén a fogsorhoz tökéletesen passzoló eredmény születik.

Műfogsor rögzítés implantátummal – felejtse el a kínos pillanatokat!

A titok abban rejlik, hogy az implantátummal rögzített műfogsorhoz nincsen szükség ragasztóanyagra, az nem Műfogsor rögzítés implantátummalmozdul el, vagy lazul meg, és az ínyt sem fogja irritálni. Az implantátum tulajdonképpen természetes foggyökérként viselkedik, tehát a csontvesztés is elkerülhető. Ez annak köszönhető, hogy az implantátum gyökere rágás során terhelést jelent a csontra. Ezzel a megoldással a kivehető fogsor sok kellemetlensége megszüntethető. Ilyen problémák lehetnek, ha például evéskor vagy beszédkor elmozdul a fogsor, így okozva feszélyező alkalmakat. A műfogsor rögzítés implantátummal ezen esetek elhárítására is remek választásnak bizonyul, ugyanis olyan kapaszkodópontokat lehet így létrehozni, melyek biztosítják, hogy a protézis stabilan használható legyen.

Miért érik meg a fogbeültetés árak?

A fogbeültetés árak 100 és 170 ezer forint között mozognak, melyek már a műtéti díjakat is tartalmazzák. Egy profi módon beültetett fog, akár egy életen át kiszolgál majd, érdemes tehát egy hosszú távú befektetésként gondolni a fogbeültetésre. Látható, hogy ez a korszerű megoldás nem tartozik a megfizethetetlen árkategóriába.

A fogbeültetés elmaradásának hátrányai

Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy ha nem történik meg a hiányzó fog pótlása, akkor annak hátulütőit szinte biztosan megtapasztalhatja a későbbiekben. A szomszédos fogak elmozdulhatnak az üres hely irányába, ez pedig megbonthatja a teljes fogsor funkcióját. Az állkapocs csontállománya pótlás hiányában ritkábbá válik, ez pedig az arcvonásokon is megmutatkozik. Természetesen nem csak a rágásra lehet negatív hatással a foghiány, hanem a megjelenésre is. Elsősorban a frontfogak esetén látványos ez, így a helyzet azonnali beavatkozást igényel.

Forduljon hozzánk bizalommal és szakembereink megtalálják az Ön számára leginkább megfelelő és kifizetődő megoldást- akár a fogászati implantátum személyében!

Akciós fogbeültetés – szerezze vissza a teljes fogsor erejét!

fogbeültetés teljes fogsorAz implantáció akció keretein belül is igénybe vehető klinikánkon. A kedvező árak oltárán azonban nem kell feláldozni a minőséget. Fogorvosaink a szájsebészet területén is otthonosan mozognak. A folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően olyan korszerű eljárásokkal és alapanyagokkal ismerkednek meg, melyek eredményesen alkalmazhatóak pácienseik kezelésekor. A fogászati árakra célszerű inkább úgy tekinteni, mint egyfajta befektetésre. A teljes fogsortól az életminőség javulását és a napjainkban nélkülözhetetlen magabiztosságot kaphatja meg.

 

Hogyan zajlik a fogbeültetés menete?

A fogbeültetés menete az alábbi négy lépésben történik:

 • Az eljárásra helyi érzéstelenítésben kerül sor. Az előzetesen felállított kezelési terv alapján szájsebészünk bemetszést ejt a nyálkahártyán, majd egy speciális fúróval úgynevezett csontfészket alakít ki a műgyökér számára. A teljesen fájdalommentesen zajló beavatkozás előtt és után röntgenfelvételek készülnek.
 • Amint a műgyökér a helyén van, szakemberünk zárja a sebet, és ellátja Önt a gyógyulás idejére vonatkozó ismeretekkel.
 • A műgyökér rögzüléséhez és a csontosodáshoz általában 3-6 hónap szükséges.
 • A rögzülést követően kerül rá a felépítmény, vagyis a tényleges műfog a gyökérre, és ott rögzítjük azt.

 

Kinél alkalmazható fogbeültetés implantátummal?

 • Ahhoz, hogy az implantátum megfelelően rögzüljön, nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű csontállomány. Amennyiben Ön ilyennel nem rendelkezik, úgy csontpótló anyaggal alkalmassá tehetjük a területet a titán műgyökér befogadására. Természetesen a cél az lenne, hogy a foghiány pótlására mihamarabb sor kerüljön, és a csontállomány ne csökkenjen az adott területen.
 • Egyes vérképzőszervi betegségek, vagy például a kezeletlen cukorbetegség akadályt képezhetnek a műtét útjába.
 • A megfelelő szájhigiénia szintén fontos előfeltétele a fogászati implantátum beültetésének. Az előzetes kezelésekkel, a fogak rendbetételével elérhető olyan állapot, hogy az implantátum alkalmazása zökkenőmentes legyen.

 

Mire figyeljen implantátumos fogbeültetés után?

A 3 fő szabály implantátumos fogbeültetés után:

 • A szájsebészeti beavatkozások után alapvetően hosszabb a felépülés szakasza, mintha csupán egy fogtömésről vagy gyökérkezelésről lenne szó. Az implantációs műtét után fájdalom léphet fel, duzzadtá válhat az állkapocscsont. Fájdalomcsillapítóval azonban kiválóan enyhíthetőek a panaszok. A jeges borogatás is jó szolgálatot tehet, és használatával a duzzanat mihamarabb lelohad majd.
 • A gyors és gördülékeny gyógyulás érdekében szakembereink antibiotikum szedését is javasolják a beavatkozást követően.
 • A felszívódó varratok alkalmazásának köszönhetően nincs szükség varratszedésre.

 

Fogbeültetés segítségével újra teljes fogsornak örvendhet!

A korszerű fogászati implantátum iránt minden korábbinál többen érdeklődnek. Nem véletlen, hiszen a segítségével elérhető teljes, esztétikus fogsor nagy előnynek számít a mindennapokban. Az ápolt, igényes megjelenés elmaradhatatlan része a fogsor, melynek színéről, állapotáról könnyen megítélnek a hétköznapokban.

Klinikánkon a fogászati implantáció kedvező áron elérhető, így akár több implantátum is megfizethető árkategóriát képvisel.

implantáló fogorvosok

Szakembereink nem csak folyamatosan bővített tudásukkal állnak rendelkezésére, hanem egyénre szabott, korszerű megoldásokat is igyekeznek találni az Ön fogászati problémájára. Orvos keresés során tehát nem csak az árakat, hanem a nyújtott szolgáltatást is érdemes szem előtt tartani. Ez különös jelentőséggel bír az olyan érzékeny területeken, mint a fogászat.

Klinikánkon a fogorvosi árak megfizethetőséggel és emberközpontú hozzáállással társulnak. Felejtse el a hiányos fogsor hátrányait és élje meg újra segítségünkkel az esztétikus, tökéletesen funkcionáló fogsor előnyeit!