Szájpadlás nélküli fogsort vagy az all on 4 implantátumot válasszam?

A fogászati problémák újabb és újabb megoldásokat követelnek, mivel minden ember egyedi eset és egyedi igényei vannak. A kivehető készülékekkel is teljes lehet az élete, ha a Ön elsajátítja a helyes alkalmazási és tisztítási eljárásokat.


A kivehető készülékeknek létezik még egy fajtája, a szájpadlás nélküli kivehető fogsor, ami olyanok számára is megoldás lehet, akiket korábban zavarta a szájpadlásra tapadó rész. A szájpadlás nélküli kivehető fogsor egy kényelmes megoldás azok számára, akik beavatkozás nélkül szeretnének esztétikus és ragyogó mosolyt. De biztos, hogy ez a legjobb választás?


Az all on 4 az egyik legmodernebb eljárás, amivel életre szólóan megoldódnak a protézis problémák. Cikkünkben megnézzük a páciensektől leggyakrabban érkezett igények alapján, hogy melyik protézist érdemes választani.

Kivehető műfogsort szeretnék

Főleg az idősebb páciensek igénylik a teljesen kivehető fogsort. Ennek egyik oka, hogy nem szeretnének költséges és fájdalmas eljárásokat. A másik pedig, hogy ezzel találkoztak korábban, erről hallottak és nincsenek is tisztában a további lehetőségekkel. Ezen felül kényelmi szempontok miatt szokták még kérni a kivehető műfogsort.


A kivehető fogsorok esetében is többféle lehetőség van, túl kell lépni a hagyományos protéziseken. Ilyen például a szájpadlás nélküli kivehető fogsor, ami főleg teljes fogazatra készül, de már egy fokkal kényelmesebb, mint a hagyományos szájpadlásos fogsor. A másik protézis, amit ajánlani szoktunk ilyen esetben az az all on 4. Ennek is van kivehető változata, viszont a páciensek a tervezéskor mégis inkább a stabil, végleges formát szokták választani.


Az all on 4-nál nem kell tartani attól, hogy a protézis nyomni fog, kényelmetlen lesz. A szájpadlás nélküli protézishez hasonlóan, ennek sincs szájpadlás része, csak az implantátumok nagyobb stabilitást biztosítanak.

Stabil, életre szóló műfogsort szeretnék

Minden páciens fontosnak tartja és kiemeli, hogy stabil, és lehetőleg életre szóló műfogsort szeretne. A szájpadlás nélküli kivehető fogsor stabilitása a páciens rutinján és az alkalmazott protézisragasztón múlik. Az all on 4 esetében azonban mindezek nem számítanak! A protézis hosszú éveken keresztül stabilan ül a szájban, mivel szakember helyezte fel, teljesen személyre szabottan.


A protézisek élettartamát tekintve a kivehető szájpadlás nélküli fogsor nagyon szép eredményeket produkál. Azoknál a pácienseknél, akik rendszeresen tisztítják és részt vesznek a kontroll vizsgálatokon, akár 10-15 éves is kibírhat. Ez azonban nem túl vonzó egy olyan páciensnek, aki korán elvesztette a fogait. Az all on 4 implantátum azonban valóban egy életre szól! A beültetett műgyökerek titániumból készülnek, ami biztosítja a stabilitást egy életen át! 

Költséghatékony műfogsort szeretnék

A páciensek harmadik legtöbbet említett szempontja, hogy költséghatékony műfogsort szeretnének. Első gondolatra ezért sokaknak a kivehető protézis jut eszébe. Azonban itt nem gondolnak arra, hogy a megfelelő protézisragasztó megtalálása időbe és pénzbe telik. Ráadásul, ez alatt az idő alatt nagyobb a valószínűsége, hogy a protézis kiesik, megsérül és javításra, vagy új protézisre lesz szükség. Ezen felül a szájpadlás nélküli kivehető protézist legjobb esetben is 10-15 évente cserélni kell, mivel elkopik és a páciens állkapcsa is átalakul.


Ezzel szemben az all on 4 implantátum és protézis egy egyszeri beruházás, és tapasztalatok szerint ez a költség és az évek múltával sem növekszik. Egyszer kell kifizetni a beavatkozás és a protézis díját, amire azután nem kell már további költségeket szánni.

Ha Önben is a fenti igények fogalmazódtak meg, de eddig nem találta meg a megfelelő protézist, akkor valószínűleg az all on 4 lesz Ön számára a megoldás. Az all on 4-t sokszor végső megoldásként emlegetik, pedig a jelenlegi orvostudomány legjobb eszközeit és technikáit ötvözve, ez az eljárás a legtöbb esetben ideális megoldás lenne, csak sajnos nem annyira közismert.


Ha többet szeretne megtudni az all on 4 implantátumról, olvasson tovább itt!


Ha szeretné, hogy Önnek is a legjobb technológiával és technikával készüljük a protézise, vagy további kérdései vannak és szeretne személyesen is konzultálni egy szakemberrel, akkor keresse bizalommal munkatársainak, akik szívesen válaszolnak minden kérdésére vagy egyeztetnek Önnel időpontot.

Fogbeültetésre, protézisre van szüksége?


Tudjon meg többet a fogbeültetésről ebből a cikkünkből vagy tegye fel kérdéseit kötelezettségek nélkül a lenti gombra kattintva.